This is default featured post 1 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.This theme is Bloggerized by Lasantha Bandara - Premiumbloggertemplates.com.

This is default featured post 2 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.This theme is Bloggerized by Lasantha Bandara - Premiumbloggertemplates.com.

This is default featured post 3 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.This theme is Bloggerized by Lasantha Bandara - Premiumbloggertemplates.com.

This is default featured post 4 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.This theme is Bloggerized by Lasantha Bandara - Premiumbloggertemplates.com.

This is default featured post 5 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.This theme is Bloggerized by Lasantha Bandara - Premiumbloggertemplates.com.

Sunday, June 8, 2008

my surreptitious keeper



thank you for everything zahi
untuk bersame aku ketike susah & senang
gud luck and all dabest 4 ur final also ur oral exam

"add uu an najahka fi kullihal"

Saturday, June 7, 2008

exam punye pasal


hui, tak lame je lagi nak final, pastu terus oral exam. tapi x sedar diri lagi. balik umah on line jer. kutuk org plak tu.....

O7 Apha video 5

introduction of chart work.
for baizura.
tq to
latip(using vedio)
dauh (doing chart work)

sape nak tengok dauh mengajar

saksikan

O7 Apha video 5 ( see video)

O7 Apha video 4

sesedap je makhluk nie nak kutuk orang....
pitong = ***** (malas nak tulis, nti merajuk ngan aku)
sian kat nav, x de kait pn kene kutuk....

kalu nak tengok laaaa

O7 Apha video 4 (see video)

O7 Apha video 3

mengacau orang je kejer aku.......

4 orang sahabat.
sajer sembang2 lepaskan tension
siot je faizal shoot aku plak.
buat cool plak.....
aku xde kacau die pn.
dauh kutuk diri sendiri....
sedar diri x per.kuikui
latip ko dah x lost kan?

hope all can be togather forever..

bring to u


O7 Apha video 3 (see video)

O7 Apha video 2

semua orang study, ade yang keletihan sbb study malam sapai pagi..... pergh jadi mat serat la korang.

tq for.
panjang (study)
munib(study)
arm(study)
sabik(study)
jamil
hendry
chote
dauh(study)
faizal(study)
munir(study?)
latip (amik gambo)

untuk kenangan semua
saksikan..........

O7 Apha video 2 ( see video)

O7 Apha video 1

mase nie sebelum tea break
aku pn tak ingat sangat pasal video nie.
navtex nampak macam susah hati..... (komen sikit)
jom makan kat galley..........

kepade sesiape yang terlibat dalam video nie........
jangan marah........
video

Hati Kristal


Payah betul la kalu ade kawan yang ade hati macam Kristal, namapk jer keras, tapi bile terjatuh sikit, hancur berderai. Pernah ade pengalaman dengan kawan2 macam nie? Kutuk kite giler babi punye…. Sampai x sedar diri, tapi kite yang dikutuk nie hilang kesabaran, kite kutuk la die yang mengutuk tadi, bukan banyak ( kebenaran plak tu ), seciput jer.tapi…….. perangai die terus berubah .emo gileer. Nasib baik la aku sayang kat die nie… kalu x dah lame aku blah.

zahi

zahi, aku rase aku nak kutuk ko lahhhhh….. bley x, nisa msti sokong aku punye lah…. Tapi kali nie aku rase x yah la nak kutuk2 ko. Bukan dapat faedah pn kutuk ko.lagipun sebagai kawan yang selalu ditolong nie aku patut berterime kasih kat ko. Cume semenjak 2 menjak nie x banyak mase untuk kiter berbual. Nak exam kan, kalu ko x sibuk, aku yang sibuk.. pepehal pn gud luck utk final ngan oral mardep.

Friday, June 6, 2008

pitong aku izzo




2005-now

2 june 2008: hui x sangke plak dah masuk bulan 6 sekejap je lagi nak oral exam.takut wei,…. Tapi asyik study je payah gak, naik jem kepale otak nie. Soo minggu nie nak releaks sikit. Haaa semalam amir call, lame gak cik beruang tu x call, habis la mase 20 minit aku bual ngan die. Macam2 citer kuar. Nampak gayenye cuti nie aku kuar jln2 ngan die je laaaaa.enjoi je laa.sekarang dah moden dah siap ade yahoo masanger lagi, nak bukti lagi… ari tu die call aku sambil surf internet.wakaka amir……jangan mare bile bace blog aku…….

Sebenarnye hari sabtu ari tu manan ajak aku gi kl, nak enjoi katenye… malas la aku nak gi sbb x de ape nak aku wat kat sane. Siap suruh pitong ajak aku skli tu….enjoi betul Nampak nye dieorg. Izzo siap ckp die makan satey kajang, perghhhh izzo, ko tinggal aku time nie. Haha bile ade aku, izzo, and manan.manan selalu cube nak bebaik ngan izzo, nak gode lah tu,…..haha…. Tapi aku ngan izzo selalu belagak jadi couple bile ade manan. Haha marah gileer die. zahi, kalu ko ade msti ko aku ngan izzo couple, haha dalam hp aku pn banyak gbr izzo. Tapi semua tu gurau jer………..betul tak izzo…..

demo survival


26 mei 2008: huh ade ke patut dalam banyak2 pelajar aku gak yang dipilih wat demo survival kat bebudak petronas. Ye…aku nagku aku x reti berenang. Tapi apasal sorang nie nak marah2 siap kutuk aku takut mati lemas la……. Aku x de pn kutuk die……ala aku tau ka ko hebat berenang …tp tak yah lah nak wat statement aku takut mati lemas, kalu ajal ko ditakdirkan walau pn ko hebat gileer berenang, kat air paras lutut pn ko boleh mati……… munir marah itu dari api…padamkan dengan wuduk – sunan. Hari nie je dah tak de mood nak study,tapi kene pakse diri gak utk study. Nasib baik pitong ade ptg tadi utk ganti aku. Mekasih bebanyak pitong…..dah banyak kali ko tolong aku….

Munir & hospital

Munir & hospital

25 mei 2008: sebagai kekasih yang tak dianggap,aku hanya bisa mencuba mengalah,menahan setiap amarahku. Sebagai kekasih akan aku cuba bersabar, dan aku yakin kau akan berubah.


apakah hernia?

1989

Aku sedar akibat gegaran kuat disekeliling , 5 org berpakaian biru mengiringi pergerakkan ku.rase macam terbang, rupanya kat atas troli, sampai saje kat bilik pembedahan doctor cakap……………… ”adik, cba tengok lampu nie.( doctor tu tunjuk lampu yang sangat terang… last2 aku tertido…..mase tulah diorang bedah aku)


1989

Pembedahan berjaye, ntah ape yang dieorg buat pn aku tak tau, tak sakit pn.mase tu aku tgl sorang je kat sepital tu, sbb ayah keje, ibu plak melahairkan adik ketige.rase familiar je ngan hospital tu, hari2 tgk kartun,org kat sane pn baik2,ye lah sbb aku sorang bayi yang comel kene penyakit nie,yang lain semua dah dewase x comel langsung.pembedahan kedua belaku selepas 5 bulan, tk tau lah sbb ape,bukan tau time tu, haha balik nanti baru Tanya ayah.mesti die tau banyak.Rase2nye korang dah tau ape aku sakit ape. Har har kesan pembedahan masih lagi ade sampai sekarang. Nak tengok? Tya tuan punye badan la………kalu ko tgk msti npk ************ aku. Ade bran?

pembedahan

1989

Tidak banyak yang aku ingat dalam tahun ini, aku rase hari2 aku same je ngan hari2 kanak2 comel yang lain,comel terus. Sehinggalah pade satu mase, aku merase satu kesakitan yang amat sanggat.sakit kali nie aku masih inggat. Rase perut nak meletup sangat.matilah aku mase tu.huh macam tau je pasal mati time tu. Kui kui kalu mase tu mati mesti bersih dari dose. Alhamdulillah masih panjang umur sampai sekarang. Tapi kalu mati skrg…huhu tak tau lah macam mane. Sbb tulah hijab sang pencinta ditulis. Sebagai satu sejarah yang wajip dikenang. Orang yang tak mengiati sejarah akan mengulanginya semula.

ibu, berusaha mencari bantuan. Akhirnya keputusan dibuat untuk menghantar aku ke hospital. Ingat lagi rase naik ambulan.neeee noooo neee nooo………best wooooo. aku Nampak kakak aku menangis bukan sbb sedih, tapi sbb nak ikut sekali.huhu padan muke die sbb x leh naik ambulan. Arrghhhhh sakit nye perut. Aku tak ingat ape2 lepas tu. Pengsan kot sbb terlalu sakit. Sedar2 je dah kat katil hospital. yang aku tau hospital tu x de kemudahan nak merawat aku time tu. Sbb tu aku dirujuk ke hospital pakar. Hospital lagi satu. Wakakaka bestnye sbb dapat naik satu lagi ambulan. Neee nooo nee nooo……. Aku masih x sedar aku sedang bertarung ngan nyawe aku pade mase tu. Yelah sebagai bayi yang comel…. Perlu gembire selalu.. sakit ape haa……. Aku tgk ayah diam jer, ibu plak sikit2 kesat mate die.kaka? huhu muncung je die sbb x dpt naik ambulan. YANG PENTING AKU NAIK AMBULAN LAGI.

Nee…no…….. best nye naik ambulan, dalam keadaan best tu, tetibe aku sakit lagi, nurse kat sebelah dah cemas semacam, cahaya penglihatan semakin kurang dek kesakitan,akhirnya aku pengsan sekali lagi. Sesedar je aku dah berada di atas katil hospital, dipakaikan baju biru.

“encik, puan, kami dah sedia untuk pembedahan”kate doctor kat sebelah.

BEDAH? Ape terjadi sebenarnye? Aku sakit ke?

Munir & penyakit

(mase umo 2 tahun)

1988

Aku start sakit2 kat bawah abdomen aku. Bahagian bawah pusat selalu sakit. Tu yang ayah aku cakap la. Tapi aku tak ingat langsung pasal perasaan sakit tu. Mungkit dah kene hypnosis ngan doctor kot. Macam2 tempat family aku bawak berubat.tapi x sembuh2. Biase lah dulu org2 masih percaye pasal bomoh2, kene tegur penunggu lah , kalu sakit yang agak jarang ,lame giller nak bwk gi hospital. Sakit aku makin teruk ,kekadang,bahagian bawah pusat aku macam membengkak. Sakit ape ha? Kui kui mane lah bagi tau ko. Ayah aku cakap, pernah satu hari, die gi muar. Sbb nak anto aku berubat ngan ayah kepade normala samsuddin ala pengacare NONA mase dulu2, huhu aku nie kire kenal normal shamsudin lagi awal dari korang. Huhu terase diri popular.

1989

Sakit aku makin teruk. Ayah aku cakap kekadang aku sakit sampai x boleh duduk, kekadang tak tidur satu hari. Yang paling teruk ari2 aku membengkak seakan bola golf. Sakit ape ha? Huhu mane leh bagi tau ko…….. tak lame pas tu, ayah aku terjumpe satu care untuk pulihkan aku dalam mase yang cepat.huhu kire first aid lah nie. Nak tau? Terbalikkkan aku. Kaki kat atas kepale kat bawah, tapi semua nie hanya bertahan untuk 3 hari jer. Takkan aku nak macam nie sampai bebile. Huhu kalu macam nie aku kene masuk break dance lah, kui kui. Sakit ape har? Persoalan terus bermain ?

25 mei 2008: Maharani, tentere kite bernama duyung telah tewas ditangan laksamane sunan. Kate gagak hitam. Maharani berkate, SIAPE DUYUNG?kate zainal Boleh tak aku jadi sunan?Hassan lap lantai mase nie. I’m in love right now. But with my fwend. Zahi,u knaow about it right?

HIJAB SANG PENCINTA

Saat ini bunyi bising ade kat atas kepale aku.huhu bisingnye suasane.nasib baik ianya hanya bermule pade kul 2.arrrrrrrrhhhhh bising betul. Actually I just keep asking my self.am I a ***? Setiap kali terkenang pasal nie air mate kuar dari mata. Ingin menidakkan sesuatu yang di dalam hati. Sekarang nie pun tengah lap air mate. Wakaka walau sambil ketawe kesedihan jiwa tetap akan keluar. Aku mulakan kisah hidup aku.


1987

Aku lahir pade 3 mac tahun nie ntah ari ape aku tak ingat. Ari isnin kot,mase, 8.30 pagi..tak de ape2 yang menarik mase aku lahir. Macam insane normal jer. Cume arwah mak aku cakap aku lahir warne merah. Macam kulit tu lut sinar untuk bbrp minit.comel tak aku mase tue? Huhu bayi mesti comel. Apesal kite x ingat mase kecik2 ha?.pas tu ayah aku kasi name munir yang bermaksud yang menerangi. Huhu jejas! Actually name munir nie dari 2 suku kate teras arab nur & narr. Cahaye dan api. Haha macam kebetulan pulak, cahaye sifat nye menerangi tanpe ade bahaye,api plak menerangi dan berbahaye. Huhu mane lbh sesuai untuk aku. Cube je yang ter baik. Kakak aku? Mane aku tau mase tu? Masih sebagai bayi yang comel la katekan………

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More